Ajutor de stat in UK

Ajutor de stat in UK

ajutor-de-stat-pentru-chirie-in-uk-imagine

Beneficii pentru persoanele sub varsta de pensionare de stat

Informatii cu privire la beneficiile pentru persoanele sub varsta de pensionare, care este in prezent 65 ani pentru barbati si este in crestere de la 60 la 65 de ani pentru femei. Dupa ce se va egala aceasta varsta, se va ridica la 66 ani pentru barbati si femei pana in octombrie 2020. Informatiile sunt valabile pentru perioada aprilie 2013-2014 se aplica in Anglia, Tara Galilor si Scotia. Irlanda de Nord si Insula Man au propriile lor sisteme de securitate sociala, dar in practica, sistemele sunt atat de asemanatoare incat cele mai multe din informatiile acestea se aplica si acolo.

O serie de modificari au fost facute recent la beneficiile pentru locuinta care afecteaza in principal persoanele care inchiriaza casa lor de la un proprietar de locuinte sociale si au spatiu excedentar, respectiv mai multe dormitoare decat au nevoie pentru numarul de persoane din casa.
Inainte de aprilie 2013, persoanele cu venituri mici aveau dreptul de a beneficia de ajutor de la Consiliului Fiscal, pentru a plati facturile lor fiscale catre Consiliu. Acest beneficiu nu mai este valabil. Din aprilie, nivelul de crestere a veniturilor care vor fi neglijate din calcule (dreptul la Working Tax Credit (WTC) si Child Tax Credit (CTC)) a scazut de la £ 10.000 la £ 5.000.

Din ianuarie 2013, in cazul in care un singur parinte sau unul dintre parinti castiga individual mai mult de 50.000 de lire sterline pe an, atunci alocatia pentru copii primita se va reduce treptat, printr-un impozit pe venit.

Din aprilie 2013, plata independenta personala (PIP), un nou beneficiu pentru oamenii de varsta activa cu probleme de sanatate, a inceput sa inlocuiasca alocatia de subzistenta (DLA). PIP va fi introdus treptat.

Un nou beneficiu numit Credit Universal (UC) va inlocui treptat o serie de beneficii. Din iulie 2013, toate Jobcentres vor primi cererile pentru acest nou beneficiu pentru a fi implementat la nivel national din octombrie 2013. In cazul in care un membru al unui cuplu este peste varsta de calificare va trebui sa solicite UC. Va fi o perioada de tranzitie intre 2013 si 2017, in care persoanele implicate in acest proces vor avea dreptul, inclusiv la protectie de tranzitie, care va insemna ca nu primesc mai putini bani in cadrul noului sistem.

De la 15 aprilie 2013 a fost introdus un “plafon de beneficiu”. Acest lucru inseamna ca suma maxima totala pentru anumite beneficii pe care solicitantii o pot primi va fi limitat la £ 500 pe saptamana pentru parintii singuri si cupluri si £ 350 pe saptamana pentru persoanele singure, cu exceptia cazurilor in care sunt exceptate de la plafonul de beneficiu. Punerea in aplicare urmeaza sa fie finalizata pana la 30 septembrie 2013.

Fondul Social este eliminat treptat din aprilie 2013 si inlocuit cu doua sisteme separate de asistenta. Platile funerare, subventia de maternitate si platile subventionate pentru vreme rece vor fi integrate in sistemul de credit universal ( UC ), impreuna cu creditele bugetare administrate de catre Jobcentre Plus. Granturile de ingrijire au fost eliminate si acest tip de asistenta este administrat de catre autoritatile locale, autoritatile regionale din Scotia si Tara Galilor si Irlanda de Nord prin Agentia de securitate sociala.

Un proiect publicat in ianuarie 2013, stabileste propunerile de reformare a pensiei de stat in 2016 prin introducerea unei pensii de un singur nivel, care va fi mai mare decat cea de baza minim garantata. Pensia se va baza pe contributii de asigurari nationale (NIC-uri) ale fiecarui individ si nu va fi posibil sa fie mostenita de catre un sot. Legea pensiilor prevede, de asemenea, cresterea in continuare a varstei de pensionare la stat.

Departamentul guvernamental cu responsabilitate generala pentru acordarea acestor beneficii este Departamentul pentru Munca si Pensii (DWP). Cu toate acestea, cele mai multe beneficii pentru oameni de varsta activa sunt administrate de catre birourile locale Jobcentre Plus. Angajatorii sunt responsabili pentru plata unor beneficii angajaților lor, plata statutara pentru concediul medical (SSP), alocatia statutara de maternitate (SMP), paternitate cu plata (SPP. Ajutorul pentru locuinta si schemele de reducere a impozitului sunt gestionate de autoritatile locale. Creditele fiscale, alocatia pentru copii si alocatia de insotitor sunt administrate de catre HM Revenue and Customs (HMRC).

Ajutorul de somaj in UK

Puteti solicita alocatie de somaj (JSA), daca sunteti somer sau lucrati mai putin de 16 ore pe saptamana si cautati de lucru. Exista doua tipuri de ajutor de somaj JSA: somaj conform contributiei de baza care se bazeaza pe dosarul dumneavoastra ( NIC), si ajutor de somaj in functie de venit, care va fi inlocuit treptat cu creditul universal ( UC ). Pe perioada in care primiti ajutor de somaj veti primi Credite Nationale de Asigurari. Ambele tipuri de ajutor de somaj ( JSA )au elemente impozabile, dar este posibil ca nu toate sa fie impozitate.
Pentru a beneficia de ajutor de somaj trebuie sa fie indeplinite urmatoarele conditii:
-sa ai sub varsta legala de pensie de stat ;
-esti somer sau lucrezi mai putin de 16 de ore pe saptamana;

In cazul in care ambii parteneri sunt someri, cuplurile pot sa aplice si regulile sunt similare ei trebuie sa indeplineasca conditiile pentru a obtine JSA. Veti avea dreptul la ajutor pentru costurile de sanatate, subventii de locuinte si mese gratuite la scoala pentru copii. In In perioada in care primiti ajutor de somaj, participati la programe de reconversie profesionala sau de aplicare pentru angajare. Unele dintre acestea sunt obligatorii si ati putea fi sanctionat daca nu aplicati sau daca nu participati.
Puteti solicita alutor de somaj in Anglia, Scotia si Tara Galilor prin telefon 0800 055 6688 (apel gratuit) sau online la www.gov.uk; util si: www.nidirect.gov.uk.